Do českých restaurací chodí na pivo aspoň jednou za dva týdny polovina dospělých, v roce 2019 to byly téměř tři čtvrtiny. Před pandemií štamgasti zašli do oblíbené hospody v průměru devětkrát za měsíc, teď je to osm návštěv, vyplývá z aktuálního průzkumu Plzeňského Prazdroje, jehož výsledky má ČTK k dispozici. Situace podle průzkumu přiměla restauratéry hledat cesty ke zlepšení služeb, což teď ještě hodně posílil růst inflace a pokles reálných výdělků.
“U nás se jednoznačně ukázalo, že klíčem ke zvýšení prodejů byli zaměstnanci. Je třeba, aby jídlo a nápoje aktivně nabízeli, a ne jen čekali, kdo si co objedná. Proškolení personálu dělá 80 až 90 procent úspěchu,” řekl Pavel Chmelík, majitel Restaurace Žíznivej kozel v Klatovech.
Restaurace začínají výrazně víc bojovat o zákazníky. “Hlavním impulzem byl covid. Před ním se většina nemusela moc snažit se zlepšovat. Lidi byli. Hosté ale teď chodí méně často a pečlivě vybírají, kde a za co své peníze utratí,” řekl obchodní ředitel Prazdroje Tomáš Mráz. Hospodští se stále víc ptají, jak zlepšit oblasti, které jim nefungují. Zájem o takzvanou diagnostiku hospod a o školení je od počátku roku obrovský, řekl řekl Jakub Zaoral, který má v Prazdroji rozvoj na starosti. Pivovar jim nabízí programy založené na analýzách i poradenství. Hospody, které jím projdou, hlásí podle Mráze růst tržeb i nové hosty. Své know-how chce nabídnout širokému okruhu restaurací v ČR.
Prazdroj jim začal pomáhat před deseti lety. Letos začal radit i s ekonomikou provozu až na úroveň položek v menu. Dále posuzuje kupní sílu v místě i atraktivitu pro přespolní i skladbu surovin. “Provedli jsme kompletní sken tří mimopražských hospod a jejich prodeje se zvýšily o 12 procent u piva, ale i u dalšího,” řekl Zaoral. Hospoda u Bobra ve Frenštátu vidí největší přínos v ekonomice. “Zlepšili jsme nákupy, nákupní mix, omezili zbytečné prostoje personálu mimo špičky. Přes raketové zdražení vstupů jsme snížili náklady u kuchyně,” řekl její jednatel Jaromír Rusek.
Prazdroj sleduje kvalitu jídla a piva, fungování a chování obsluhy, prostředí, i to, jak je viditelná nabídka, včetně internetu. Následně provede “diagnostiku” formou dvou návštěv v utajení. Hospoda pak dostane zdarma hodnocení i návrhy na vylepšení, na nichž se často Prazdroj finančně podílí.
(čtk)
15 komentáře
ČÍST TY DEZINFO HNOJE, RADOVÁNÍ SE Z PUTLERA A NIČENÍ UKRAJINY JE O DUŠEVNÍ ZDRAVÍ.
RUssKÉ LŽI A VYLÍZANÁ ÚDERKA…
JDĚTE SE VYSRAT, BOLŠEVICI!
PS, 75+ a 2%🍒📉👎
Když dochází argumenty nastupuje hrubá síla. Proč vy antibolševici, podporovatelé Zelenského jste takový sprostý dobytek? Ty děláš jméno ,, demokratickým ” silám. Proč jsem lezeš? Já mezi takové jako ty bych teda určitě nešel. Akorát se sem jdeš vyřvat ze svých mindráků! Ty musíš být v ,,civilu” exot. Teď sleduj co přijde…čůráčku, Paterakova, kde seš a už to pojede…
Vysedávání po hospodách je bolševický přežitek, správný lidský zdroj zná jen cestu do robotárny a domu.
Máš pravdu! Ve Velké Británii když chlapy z práce
jdou do hospody tak tam u piva (jahodového, malinového, atd.) většinou stojí. Sedí jen stáří chlapi, co už nedělají. V rámci se přiblížení k Západu, bych naším hospodám určil zákonem zakázaz židlí! Sedět by mohli za úplatu naši důchodci a zadarmo Ukrajinci…
A diví se někdo při dnešní fijalové dtahotě, že se snížil počet hostů i četnost jejich návštěv, Do hospod co si pamatuju chodili lidé, aby si kromě pití piva i pokecali. Dneska aby se člověk bál otevřít “hubu”, že ho někdo nabonzuje a za druhé si myslím, že ti bohatší, co by na hospody měli, chodí pít do dražších podniků, než jsou hospody.
MDŽ muži slavili rádi.
❗Pro mistni fajnsmekry. ❗
Portal obcana IPORTAL24.CZ
Petr Kojzar v novem a modernim (frondo s diskuzi)
Fakt ti dogmaticti curamrdi od Konecne pres Klana, jac, Mirejovskeho po Skalu muzou jit do ….
+ titulky k Ukrajine na vyliz ….
Nemate zac.
Zažívám, že spousta lidí chlastá doma a hulí při tom z okna.
Hasiči v Hořicích odstraňovali přirození Karla Havlíčka. Vzniklo nedopatřením jako vosí hnízdo
Zdroj: https://hradecka.drbna.cz/zpravy/
Ach bože. 😂
Co pani Monika?
STAT MUSI VARIT PIVO!
vedeni KSČM
Do “hospody” jsem nepáchl už leta….
Chtěl jsem si jako Andrej koupit levnější salám v Polsku, tak jsem zajel do Katovic. Měli jen kosteleckej. Ukázalo se, že Katovice u Strakonic nejsou v Polsku, nebylo to levnější a nebyl to salám.
STAT MUSI VARIT PIVO!
vedeni KSČM
Komentáře jsou uzavřeny.