Vlajky EU a NATO u pomníku osvoboditelů v Brně

od redakce

Osobně se domnívám, a jsem přesvědčen, že je nás hodně, že žádný novodobý přepisovač dějin (a že jich je dnes stále více) nemůže zpochybnit, že osvobození Československa bylo započato bitvou o Dukelský průsmyk. Vedení Rudé armády tehdy umožnilo, aby se úkolu osvobodit a jako první vstoupit na území Československa zhostil 1. československý armádní sbor pod vedením plukovníka Svobody.

Osvobozování naší vlasti dále pokračovalo, fronta se za přispění tehdejších Spojenců – zde nelze zapomenout na královskou rumunskou armádu – pohybovala stále rychleji směrem na Berlín. Jistě, že k tomu přispělo i otevření druhé fronty.

Faktem však zůstává, že valná většina Československa se dočkala osvobození od Rudé armády a jejích Spojenců bojujících na východní frontě. Bylo tak i v případě města Brna. Brno osvobodil od fašistů 2. ukrajinský front pod vedením maršála Malinovského společně se zmíněnými vojsky rumunské královské armády.

To vše měli na paměti i brněnští komunisté, a proto se již tradičně přišli 26. dubna, v den, kdy bylo Brno od fašistů osvobozeno, poklonit památce všem hrdinům, kteří zde položili svůj život, abychom my mohli žít. Položili jsme květy na jejich hroby na Čestném pohřebišti na brněnském Ústředním hřbitově a hluboce se jim uklonili. Nebyli jsme prvními, kteří tak učinili. Jistě, představitelé města si nemohou dovolit ignorovat hrdinství našich osvoboditelů, alespoň ne zde.

Z Ústředního hřbitova jsme pokračovali na Malinovského náměstí, abychom i zde položili květinové poděkování. Velice mne potěšilo, že jsem zde viděl u pomníku dva květy. Jsem vděčen neznámému obyvateli Brna, že zde položil kytičku, a vzdal tak hold našim osvoboditelům.

Když jsme přešli na Moravské náměstí k Pomníku rudoarmějce, což je kulturní památka, jejíž součástí jsou i čtyři vlajkové stožáry, na něž se mají v příslušné době vyvěsit vlajky osvoboditelů Brna, i zde jsme položili květy jako poděkování.

Rozcházeli jsme se domů, já jsem odjížděl šalinou a naráz jsem si všiml něčeho… a vlastním očím jsem nevěřil, co vidím. Na dva volné stožáry dva mladí lidé vyvěšovali vlajky Evropské unie a, světe, div, se i NATO! Nevím, jestli se tak stalo na příkaz magistrátu města. Vím však jistě, že nikomu z představitelů našeho města, před 77 lety osvobozeného od fašistů a nacistů, taková neúcta k našim osvoboditelům nevadí, neboť se zmíněnými vlajkami EU a NATO si zde vítr pohrává i nadále.

Myslím, že řada voličů v nadcházejících komunálních volbách bude i tak přemýšlet, zda dát současným zastupitelům svůj hlas.

Aleš RŮČKA, Brno

Přečtěte si další články

46 komentáře

garfield 09/05/2022 - 12:13

co vy na tohle , zdá se vám to NORMÁLNÍ ? ? ? — https://www.facebook.com/watch?v=391150346239007

petr 08/05/2022 - 18:20

RŮČKA aspol.- tolik lidí,co přišlo na oslavu DOBROVOLNĚ vy v životě nedáte dohromady,velevážení soudruzi – a hlavně si všimněte,že to není jen pár důchodců,co v únoru protestovali ( podle Prokšanové do ,,tradičně zabedněných oken”) u amer.ambasády proti NATO + základnám — https://www.novinky.cz/domaci/clanek/slavnosti-svobody-v-plzni-vyvrcholily-tradicnim-konvojem-40396290?utm_campaign=abtest197_XL_articles_varC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

RASPUTIN 08/05/2022 - 10:12

Aleš RŮČKA, Brno – no,soudruhu,můžeš to brát i tak,že NATO + EU také vzdává hold RA a Rumunům ( ale to ti moc ,,nevoní”,že jo 🙂

smrt-bolsevikum 07/05/2022 - 19:39

Aleši, ty hňupe, celé Brno má z tebe srandu, začni se konečně živit prací, ty funkcionářská pijavice!

RASPUTIN 07/05/2022 - 20:43

smrt-bolsevikum – a že borcovi sajtna nerozhodí sandál ?

rosemil71 07/05/2022 - 21:18

Z celého Brna vidím jen tebe.Opravdu si hodně fandíš.

garfield 07/05/2022 - 10:26

PetJednaLenin – Ruští lídři vědí, že páchají válečné zločiny. Jejich příručka o právu válečném je o tom informuje
6. 5. 2022

čas čtení 5 minut
117
Shares
facebook sharing button 111twitter sharing button 6linkedin sharing buttonemail sharing button
Ruské ozbrojené síly a jejich velitelé vědí, že na Ukrajině páchají válečné zločiny. Říká to v roce 2001 vydaný “Manuál o mezinárodním humanitárním právu pro ozbrojené síly Ruské federace”, upozorňuje Evan Valach.
Ve své knize z roku 2017 “The Law of War in the 21st Century” (Právo válečné v 21. století) jsem si myslel, že by pro čtenáře a výzkumníky mohlo být užitečné mít příklady názorů na právo v ozbrojeném konfliktu ze zemí, které nejsou členy NATO. A tak jsem do přílohy zahrnul příručky válečného práva, které může být obtížné najít, včetně ruské příručky z roku 2001. Překlad byl zpracován soudním překladatelem z originálu, který vlastním.

Manuál požaduje, aby si velitelé byli vědomi toho, že obecně jsou zakázány útoky na některé cíle včetně koncentrace civilistů, jejich obydlí, infrastruktury nezbytné k jejich přežití, jaderných elektráren a kulturních ikon. Rovněž objasňuje, že útoky na tyto cíle za použití zbraní, jako je nepřímá dělostřelecká a raketová palba, nerozlišující palba z automatických zbraní a nášlapné miny, mohou představovat samostatné válečné zločiny.

“Civilista” je v příručce definován jako “každá osoba přítomná v oblasti bojových operací, která není příslušníkem ozbrojených sil a zdrží se jakéhokoli nepřátelského činu”. Manuál varuje: “Obzvláště nebezpečnými objekty jsou jaderné elektrárny… jejichž zničení může uvolnit nebezpečné destruktivní faktory a následně vážné ztráty mezi civilním obyvatelstvem. Tyto objekty se nestanou předmětem útoku, i když se jedná o vojenské cíle, pokud by útok na ně mohl mít výše uvedené následky.” Toto pravidlo nebylo uplatněno v Černobylu ani v komplexu v Záporoží.

Manuál říká veliteli: “Při organizování a vedení bojových operací musí velitel a štáb brát v úvahu pravidla mezinárodního humanitárního práva.” Mezi zakázané metody válčení patří “zabíjení nebo zranění civilistů… braní rukojmích… terorizování civilního obyvatelstva; využívání hladovění civilistů k dosažení vojenských cílů, ničení, odstraňování nebo snižování použitelnosti předmětů nezbytných pro jejich přežití … ničení kulturních statků, historických památek, míst bohoslužeb a jiných předmětů kulturního nebo duchovního dědictví národů …; zničení nebo obsazení nepřátelského majetku, pokud to nevyžaduje vojenská nutnost; příkaz k drancování města nebo místa.”

Kromě toho „[během] bojových operací budou zakázány následující: “nástražné systémy, které jsou umístěny mimo vojenský cíl a jakýmkoli způsobem připevněny k… mrtvým tělům nebo s nimi spojené; pohřebištím nebo kremačním místům, hrobům[.]” Pokud byla těla v Buče zaminována, bylo to další přímé porušení.

Manuál varuje:

“V souladu s … trestním právem Ruské federace mohou být pachatelé porušení mezinárodního humanitárního práva trestně odpovědní. Mezi taková porušení patří akce proti osobám a předmětům chráněným mezinárodním humanitárním právem: úmyslné zabíjení, mučení nebo nelidské zacházení…úmyslně způsobující velké utrpení nebo vážná zranění nebo újmu na zdraví; … braní rukojmích; úmyslně učinit z civilního obyvatelstva nebo jednotlivých civilistů, …, objekt útoku, způsobí-li smrt nebo těžké zranění nebo újmu na zdraví; nezákonné zatčení; … nezákonná deportace … civilního obyvatelstva okupovaného území za jeho hranice;

Akce okupačních sil musí být v souladu s pravidly mezinárodního humanitárního práva. Velitel … na okupovaném území je povinen … učinit veškerá možná opatření k zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti, zabránit drancování a nezákonné konfiskaci majetku. … Život, rodina, majetek, zvyky civilního obyvatelstva musí být respektovány.”

Dále “hledání, shromažďování, identifikace a pohřbívání mrtvých příslušníků nepřátelských ozbrojených sil, jakož i dalších obětí ozbrojených konfliktů, bude okamžitě organizováno, jakmile to situace dovolí, a provede se … zjištění totožnosti mrtvých (zesnulých) a pohřbení s náležitou důstojností a respektem, jak to vyžadují etické zásady.”

Existuje mnoho dalších požadavků, ale ty výše uvedené byly jasně porušeny při ostřelování a bombardování Kyjeva, Charkova a Mariupolu, vraždách v Buči, vyhnání z Mariupolu do Ruska a špatném zacházení s civilisty v mnoha okupovaných městech a vesnicích.

Záleží na těchto pravidlech?

Když jsem naposledy sloužil v americké armádě v roce 1991, navrhl jsem vyšetřování válečných zločinů Saddáma Husajna a jeho nejbližšího okruhu. Neměli jsme nic jako úroveň důkazů přítomných na Ukrajině, přesto jsme dospěli k závěru, že irácké vedení je vinno mnoha válečnými zločiny. Strašně bych si přál mít iráckou příručku. Tento ruský manuál je jasným důkazem toho, že ruské vojenské vedení si je vědomo, že jeho činy, případně nečinnost na Ukrajině představují válečné zločiny. V každém případě poskytuje příručka nezbytnou souvislost, která demonstruje, že ruští lídři jsou právně zodpovědní za nezákonné útoky a ničení civilistů a jejich obydlí, kulturních památek a jaderných elektráren.

Jsou odsouzeni podle svých vlastních slov.

Zdroj v angličtině: ZDE

fronda 07/05/2022 - 22:25

Zdá se, že ruská armáda se naopak snaží páchání válečných zločinů vyhýbat. Bohužel i za cenu životů vlastních vojáků. Banderovská propaganda ovšem tvrdí něco jiného, ale proč jí věřit?

garfield 08/05/2022 - 05:28

fronda – Fero Hrabal-Krondak : ,,Hlupákům, kteří fandí Putinovi jen z hlouposti, doporučuji, ať se zamyslí nad skutečností, že A) ruskou agresi podpořily v OSN jen 4 státy, zatímco 141 zemí tuto agresi odsoudilo; B) že z Donbasu a východní Ukrajiny uprchlo na západ země 11 milionů obyvatel, plus 5,5 milionu do zahraničí; C) jak to, že východoukrajinská města s ruskojazyčným obyvatelstvem – jako Charkov, Mariupol atd. – vzdorují ruské okupaci namísto, aby vítaly ruskou “osvoboditelskou” armádu??? Koho tedy Rusáci osvobozují? Však také reakce kremlobotů a trollů ve stylu “a co bombardování Bělehradu a Iráku?” jsou jen důkazem, že jim chybí argumenty! Asi jako když Pepíček lapený s pytlíkem třešní reaguje tím, že Jarda ukradl třešní ještě víc… A propos na poznámku “a kde jste byl když 8 let zabíjeli Ukrajinci lidi na Donbasu a zakazovali tamním Rusům mluvit rusky?” mohu osobně odvětit – “tehdy jsem opakovaně navštívil východní Ukrajinu … a vím, že jsou to bláboly” … mimochodem i přes onen “rozbombardovaný Bělehrad” jsem shodou okolností projížděl pár měsíců po americkém náletu na tamní ministerstvo obrany a televizi, takže mohu tuto svou vzpomínku objektivně porovnat se záběry Charkova, Buče, Irpině, Kyjeva a Mariupolu!“

fronda 08/05/2022 - 23:37

Americký režim má v OSN dobře zmáknutou hlasovací mašinérii. “Neposlušní” by byli potrestáni. Třeba by jim tam byl zinscenován nějaký ten “majdan”, jak to zažila právě Ukrajina. Takže majdan v Kyjevě a humanitární bombardování Jugoslávie, to jsou dvě strany téže mince, obojí jsou projevy agrese amerického režimu.
Přání Ukrajinců nejlépe reflektují svobodné volby. Exponenti současného režimu je prohráli, proto provedli puč s podporou Západu (což je vlastizrada). Zakázali úspěšné strany a terorizují 8 let politiky úspěšné ve svobodných volbách.
Charkov a spol. “se” nebrání, brání ho fanatičtí a pravděpodobně nadrogovaní náckové. Jejich fanatismus je dobře znám už z druhé světové války, kdy podobně zarputile bránili Budapešť atd.
Současný kyjevský režim nemá žádný nárok vystupovat jménem Ukrajiny, diktovat svou vůli Ukrajincům, zatýkat nespokojence, žádat Západ o pomoc, bojovat proti svým odpůrcům. Je to jen banda pučistů s podporou mocného Washingtonu a jeho satelitů.

petr 08/05/2022 - 10:06

ale, to se ti,soudruhu,opravdu jen “zdá”, opak je pravdou,důkazů je nepřeberně,jen se snažit !

fronda 08/05/2022 - 23:38

Ano, jako když zlí komunisté ubili studenta Šmída.

petr 13/05/2022 - 03:50

FRONDA – Dezinformované Česko: Devatero největších blábolů, které naši občané opakují pořád dokola
Zdroj: Prodimedia
Kvůli aktuální situaci na naší dezinformační scéně jsme svědky neustálých recyklací v podobě šíření bludů a nesmyslů. Stačí jen vyměnit muslimy nebo Romy za Ukrajince a nový „zaručeně pravý“ příběh je na světě. Pojďme si připomenout ty nejotřelejší a nejrecyklovanější z nich, které nejsou pravda.

Václav Havel nikdy nepoužil termín humanitární bombardování
Stokrát opakovaný nesmysl se podle dezinformátorů stává „pravdou“. Na konci 90. let se v médiích v rámci války v Kosovu objevoval ironický oxymorón humanitární bombardování, který bývá neustále připisován bývalému prezidentovi Václavu Havlovi. Ten ale nikdy nic takového neřekl.

Žiletky v tobogánu
Podle městských legend se desítky let mezi lidmi vypráví historka o tom, že „kdosi“ na tobogánech umisťuje žiletky, které vás pak mohou pořezat nebo vás dokonce zabít. Za vším vždycky mají stát lidé, kteří jsou aktuálně terčem české nenávisti. Někdy to jsou Romové, jindy zase Rusové nebo Arabové. Jedná se samozřejmě o holý nesmysl, který se nikdy nestal. Nikdo navíc ani nedokázal vysvětlit, jakým způsobem by byla žiletka v tobogánu instalována.

Injekční stříkačka v tramvaji nebo kině
Jeden z nejotřepanějších hoaxů, který koluje naší zemí už dlouhé desítky let. Narkomani a další pochybné existence nakažené žloutenkou typu C nebo HIV navštěvují kina a MHD a naschvál zabodávají do sedaček infikované injekční stříkačky s cílem šířit nemoci. Občas bývá součástí i lísteček s nápisem „Vítej v klubu AIDS“.

Někdo dostává někde něco zdarma
Tyhle historky jsme si na internetu už mohli přečíst tisíckrát. Romové dostávali v minulosti zadarmo léky nebo máslo. Stačilo jim k tomu předložit úřední listinu ze sociálky. Nyní vše zadarmo dostávají pro změnu uprchlíci z Ukrajiny a vše samozřejmě na pokyny vlády. Ne, nic takového se neděje. Lidé vše samozřejmě bez ověření bezmyšlenkovitě sdílí a neřeší podrobnosti.

Z Teplic se stane islámské město
Není to tak dávno, kdy Okamurové, Konvičkové a další prorokovali Teplicím islámskou budoucnost. Ve své době totiž byly severočeské Teplice plné lázeňských hostů z Kuvajtu a dalších arabských zemí. Pronajímali si zde automobily a byty a trávili zde někdy i půl roku z roku. Jenže to se následně kvůli covidu a dalším problémům časem omezilo. V dobách své největší „slávy“ se však na protiimigrační politice vezlo hned několik stran a hnutí, včetně SPD.

Fašista židovského původu Zelenskyj
Internetem kolují fotografie, které mají dokazovat, že je ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj neonacista a fašista. Ve skutečnosti se jedná o fake, který šíří i mnoho českých dezinformátorů. Prezident Ukrajiny se narodil do židovské rodiny, takže moc nedává smysl, že by byl neonacistou, nemyslíte?

Fáma o smrti Martina Šmída
Při policejním zásahu proti studentské demonstraci 17. listopadu 1989 měl podle zpráv zemřít student Martin Šmíd. Tuto zprávu měla šířit vrátná Drahomíra Dražská, která pracovala na vysokoškolských kolejích v Praze. Ve skutečnosti se jednalo o poplašnou zprávu, která přispěla k pádu komunistického režimu v Československu.

A zase to očkování…
České biomatky šíří dlouhá léta všemožné verze dezinformací a výmyslů o škodlivosti očkování a ty stejné příběhy se pokoušejí „napasovat“ na všechny známé choroby a nemoci. Zatímco v minulosti se jednalo o tetanus nebo spalničky, tak v posledních dvou letech šlo samozřejmě o covid-19. Celkově okolo koronavirového onemocnění vzniklo snad nejvíce dezinformací.

Je Rusko velmoc?
Dlouhodobě v naší zemi panuje u některých jedinců veřejné mínění o tom, že Rusko je vyspělá země, kde se mají lidé dobře. Nízká úroveň vzdělání, malá průměrná délka života a slabé HDP však naznačují naprostý opak. Proč myslíte, že chtějí lidé z Ruska k nám do Evropy, a proč tomu není naopak? Průpovídky o ruském ráji jsou naprostý nesmysl, kterému nemůže nikdo normální věřit. Například průměrná mzda se zde pohybuje okolo 15 tisíc korun.

RASPUTIN 08/05/2022 - 14:40

fronda-velmi zajímavé ! ! //www.youtube.com/watch?v=s_7zDbXbrm4

RASPUTIN 08/05/2022 - 17:25

fronda – Nechceme válčit na Ukrajině a zabíjet Slovany. Putinovi elitní gardisté žalují své velitele

Desítky ruských vojáků jsou nespokojeny s rozhodnutím prezidenta Vladimira Putina poslat je do války na Ukrajinu. Jejich odpor je tak značný, že se řada z nich chce dokonce soudit. Zahraniční média hovoří o naprosto unikátním jevu, kdy vojáci ruských ozbrojených sil otevřeně dávají najevo svůj nesouhlas s rozhodnutím svého nejvyššího velení.

První žaloba pochází od skupiny 25 příslušníků ruské národní gardy, tzv. Rosgvardija. Vojáci ženou před soud svého velitele, generálporučíka Sergeje Zacharova, který velí příslušníkům gardy v Severokavkazské oblasti
Důvod? Vojáci odmítli uposlechnout Zacharovův rozkaz a připojit se k invazi na Ukrajinu, tak je nechal propustit. Bývalí Rosgvardějci tvrdí, že jejich vyhazov byl nelegální.

Rusko
Členové Ruské národní gardy, Rosgvardějci, nechtějí jet bojovat na Ukrajinu.
Putinovi elitní vojáci odmítají bojovat na Ukrajině. Nesmíme opustit Rusko, tvrdí
28. března 2022
Již dříve se jiní členové gardy hájili tím, že ve smlouvě měli výslovně uvedeno, že sloužit mají pouze na území Ruské federace. Nikoliv na území jiného státu, v tomto případě Ukrajiny.

To ale není vše. Některá média uvádí, že případ 25 neposlušných vojáků inspiroval celé stovky dalších Rosgvardějců z celého Ruska. Ti mají údajně ve velkém zjišťovat právní podrobnosti svých pracovních smluv u Národní gardy. Ani oni podle všeho nechtěli jít bojovat na Ukrajinu.

Přesný počet vojáků není známý, ale existují odhady, že do války na Ukrajinu se odmítlo zapojit 20 až 40 procent ruských ozbrojenců. Web Daily Mail uvádí, že řada ruských vojáků si stěžovala, že nechce zabíjet Ukrajince, protože jde stejně jako u nich o Slovany.

fronda 08/05/2022 - 23:41

No jistě, když to tvrdí Daily Mail, tak to jistě bude pravda. Teď už jenom zbývá argumentovat tvrzeními České televize. 😀

PetJednaLenin 06/05/2022 - 16:57

B9LSEVICI, ruZZky SVET na vas

Černihiv, ležící 100 kilometrů od běloruského Gomelu, se v prvních dnech války dostal pod palbu ruských jednotek. Téměř měsíc bylo město obklíčeno ze všech stran.
Na konci března Rusové vyhodili do vzduchu všechny mosty a od té doby je téměř nemožné do regionálního centra, kde zmizelo světlo, topení, voda i komunikace, téměř nic dovézt.
Evakuujte také lidi. Ve městě zůstalo více než sto tisíc obyvatel – třikrát méně než před válkou.

Černihiv byl celý měsíc pod neustálou palbou. Jeho okolí bylo téměř zničeno. Více než 350 civilistů zemřelo při ostřelování, ale mnoho dalších zemřelo kvůli nedostatku léků, jídla a tepla.
Obránci Černihiva nejenže zabránili Rusům ve vstupu do města, ale také jim nedovolili vstoupit do Kyjeva.

rosemil71 06/05/2022 - 21:07

A k tématu nemáš nic,ty Černihive?

fronda 06/05/2022 - 21:50

I do Černigova se jednou vrátí svoboda, demokracie a respekt k lidským právům. Přes veškerý fanatismus nácků.

PetJednaLenin 06/05/2022 - 23:37

S LIDMI PRO LIDI.
Frondo KSČ ti mockrát děkuje 😍🤝🍒

Hugo Stiglitz 06/05/2022 - 16:55

Se stim smiř

PetJednaLenin 06/05/2022 - 23:36

S LIDMI PRO LIDI.
Rosemile KSČ ti mockrát děkuje 😍🤝🍒

Marie Kučerová 06/05/2022 - 15:27

Vůbec nerozím, v čem soudruh vidí nějakou núctu.

jmm 06/05/2022 - 19:59

“majko kučerko”-núctovko
Český národ by neexistoval nebýt Ruského lidu a jejich 30 000 000 obětí- ještě, žeu Moskvy se otočili a prchali…
A zo to utrpení IIWW mohla ta “elita”mnichovská a i “světová” to jsou ti jejich vlajky tam nepatří……

fronda 06/05/2022 - 21:48

sovětského

Gartouzek 07/05/2022 - 00:10

Slovy nezapomenutelného soudruha Grebeníčka – je tu nějaký primitiv, odveďte ho!

garfield 07/05/2022 - 20:39

-Český národ by neexistoval nebýt Ruského lidu- ano,to je zažraná komunistická fráze, hodná zastydlé puberty … a hlavně k smíchu !

fronda 06/05/2022 - 21:49

Neúcta je v tom, že Severoatlantický pakt je zločinecká organizace.

fronda 07/05/2022 - 00:06

Pardon, chtěl jsem napsat, že Sovětský svaz byl zločinecká organizace.

Fery 06/05/2022 - 14:58

Co je to za odporný uřvany ksicht? Typický bolševik…

Miroslav Rys 06/05/2022 - 14:35

Máte problém s vlajkami NATO a EU, komouši?? Tak si zvykejte 😃😃

PetJednaLenin 06/05/2022 - 17:11

BOLSEVICI, CTETE PROEKT.MEDIA/RU

* Vyšetřování k 70. narozeninám Vladimira Putina
* Kdo je matkou. Příběh o tom, jak Rusko nebylo připraveno na válku, na kterou se připravovalo
* Vyšetřování , jak rodina hokejisty Vjačeslava Fetisova získala byt v Trump Tower
* Nepřítel číslo jedna. Jak se režim snažil zmařit Alexeje Navalného
* Portrét Igora Putina, prezidentova bratrance, který přišel na to, jak vydělat peníze na nejslavnějším příjmení v Rusku
* Mistr loutek. Muž stojící za kontrolou ruských médií Kremlem
* Sex, lži a video. Příběh o tom, jak si Kreml chtěl vybudovat vlastní Youtube, ale dopadlo to jako vždy
* Atd atd atd

NINO 06/05/2022 - 17:50

Na ty vaše sračřky si nelze zvyknout. Vaši soukmenovci měli v plánu vystěhovat Slovany na Sibiř. Zˇidy protahovali komíny. a v Chile odpůrce naháněli 50000 na stadiony.. Jsou síly,které to nedovolí.

PetJednaLenin 06/05/2022 - 18:22

NINO ty blbe.
Cti me jako V.I.Lenin (rimske cislice) a muzes mi rikat Vlado.

Sis nabehl debile, etnicke cistky, stehovani narodu a koncentraky bylo hobby BOLSEVIKU, Stalina a ted to dela s donbaso- luhanaky vas Putler.

Drobecek z historie SSSR:
1944. #Ruský kolonialismus genocida čečenských a ingušských lidí. po desetiletích protikoloniálních povstání se Moskva rozhodla pro „konečné řešení“ deportace dvou původních národů do střední Asie. mezi 200 a 400 000 zemře každý třetí čečen a ingush

PetJednaLenin 06/05/2022 - 23:38

S LIDMI PRO LIDI.
Nino KSČ ti mockrát děkuje 😍🤝🍒

PetJednaLenin 06/05/2022 - 23:38

S LIDMI PRO LIDI.
Nino KSČ ti mockrát děkuje 😍🤝🍒

garfield 07/05/2022 - 17:31

milý NINO,- ,”naši soukmenovci” měli v plánu vystěhovat lidi na Sibiř,zato vaši rudí soukmenovci vystěhovali do gulagů na Sibiři celá národy,včetně občanů ČSR !

PetJednaLenin 06/05/2022 - 23:37

S LIDMI PRO LIDI.
Miroslave KSČ pěkně nasrals 😡✌️🇱🇷

PetJednaLenin 06/05/2022 - 14:27

BOLSEVICI, VASI SPOLUBOJOVNICI

Ukrajinští Romové, Tomiův splněný sen. 2v1.

PetJednaLenin 06/05/2022 - 14:26

BOLSEVICI TAKE SE V TOM ZTRACETE?

Ruské ministerstvo zahraničí dnes vydalo prohlášení, že se Moskva nechystá při speciální vojenské operaci na Ukrajině použít jaderné zbraně.
Tak až teď začínám mít opravdu strach.

rosemil71 06/05/2022 - 21:16

Popravdě,já se ztrácím v tobě.Odpovídáš sám sobě,reaguješ na vlastní příspěvky.Ještě bys mohl přispět nějakým vtipem a sám se mu zasmát.Našlápnuto máš dobře.

fronda 06/05/2022 - 21:46

Správně, zalez do sklepa.

PetJednaLenin 06/05/2022 - 23:41

To se chlapci vytribi, ted plati

S LIDMI PRO LIDI.
Nino, Rosemile a Frondo, KSČ van mockrát děkuje 😍🤝🍒

rosemil71 07/05/2022 - 12:24

Chlape,co bereš?Ven s tím.Přece není možně,aby někdo při smyslech psal takové prasečiny.

petr 08/05/2022 - 08:18

rosemil71 : ale,měl byste uznat,že do ,,sv.václava” má ještě daleko – ten byl v tom svém komičnu nepřekonatelný,haha …

Komentáře jsou uzavřeny.

Nasepravda.cz 2023. Všechna práva vyhrazena. Vydavatel: Futura, a.s.