Ví vláda a pan Rakušan, kde jsou a komu vládnou?

od redakce

Tato otázka mě napadla, když jsem slyšela jeho »upřímné« vyjádření na tiskové konferenci, kde po vyhlášení nouzového stavu usnesením Vlády ČR prohlásil, že se tento nouzový stav nedotkne občanů ČR. Asi zapomněl, že i příslušníci bezpečnostních sborů jsou také občané České republiky. Zákon 361/2003 Sb., o služebním poměru bezpečnostních sborů, se vztahuje na příslušníky Policie České republiky, Hasičského záchranného sboru ČR, Celní správy ČR, Vězeňské služby ČR, Generální inspekce bezpečnostních sborů, Bezpečnostní informační služby, Úřadu pro zahraniční styky a informace. Jen tak odhadem se to tedy týká cca 65 tisíc příslušníků. Abych byla přesnější, spadají celkem pod tři ministerstva. Pod pana Rakušana a jeho ministerstvo vnitra tak spadá přes 50 tisíc příslušníků PČR a HZS.

A ti všichni jmenovaní během nouzového stavu nemají nárok na proplacení přesčasů. Vnímá vůbec pan ministr tyto lidi? Za koho je považuje, když ne za občany České republiky? Samozřejmě, že se této pětikoaliční vládě hodí ušetřit pár miliard na zaplacení práce, kterou tito lidé odvádějí. Vládě je zcela lhostejné, jak se lidé vyrovnávají s jejich neřešenými problémy s cenami energií, pohonných hmot, rostoucí inflací. Pokud by chtěla tyto otázky řešit, již by k tomu přistoupila. Stejně jako nastalou situaci řeší vlády okolních států. Ale pohodlnější je pro ni schovávat se za mediální gesta. Mohl by se domluvit s pány ministry financí a spravedlnosti a mohli by si jít vyzkoušet takovou jednu noční směnu v některém nápravném zařízení nebo jako pochůzkář. Asi by se pánové dozvěděli i to, co vědět nechtějí. A možná by jim došlo, co znamená slovo »podstav«, díky kterému je možnost vybrat si náhradní volno za přesčasy téměř nereálné.

A prodloužení nouzového stavu se opět připravuje…

KSČM je pro urychlené řešení této situace. Ať již z pohledu úpravy zákona a rovněž s ohledem na nutnost přepracování státního rozpočtu, který již nyní, krátce po svém schválení, neodpovídá realitě. KSČM je připravena na jednání s odborovými organizacemi daných složek tak, aby se tato situace vyřešila v prospěch těch, kteří na ni nyní doplácejí.

Kateřina KONEČNÁ, předsedkyně ÚV KSČM a poslankyně Evropského parlamentu

Přečtěte si další články

25 komentáře

Asociální vláda! Ne všichni mají kyperské sponzory jako STAN – KSČM 07/04/2022 - 20:25

[…] A nyní krátce do zahraničí: Pracovníci na italském letišti v Pise odmítli naložit bedny se zbraněmi, municí a výbušninami určenými pro Ukrajinu. Zaměstnanci uvedli, že jim bylo řečeno, že budou nakládat „humanitární pomoc“. Když se ocitli před bednami obsahujícími válečný materiál, rozhodli se příkaz nevykonat. Odborový svaz dělníky podpořil a odsoudil snahy vydávat dodávky zbraní za humanitární pomoc. Odbory také apelovaly na pracovníky řízení letového provozu letiště, aby okamžitě zastavili jakékoli podobné lety. A vyzvaly pracovníky, aby „i nadále odmítali nakládat zbraně a výbušniny, které rozdmýchávají válečnou spirálu“. Podobně také železničáři v Řecku odmítají přepravit obrněná vozidla USA a NATO k hranicím Ukrajiny. I v tomto případě se za pracující postavily místní odbory.Jsem nesmírně ráda, že řečtí i italští pracující chápou, že cesta k míru nevede přes další zbrojení a nekonečné posílání zbraní a výbušnin do zóny konfliktu. Je to stejně absurdní, jako hasit oheň benzínem, ale to stále nikdo moc nechce slyšet.Zde jsou mé články, které vyšly v uplynulém týdnu:https://www.ihano.cz/komentare/vi-vlada-a-pan-rakusan/https://www.parlamentnilisty.cz/profily/Ing-Katerina-Konecna-177/clanek/Obnova-sobestacnosti-pomuze-kvalite-zamestnanosti-i-ekologii-120462Posílám rovněž rozhovor s prezidentským kandidátem KSČM J. Skálou: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Vlada-neresi-ani-drsne-kalamity-Vetsinu-oskubou-i-o-polovinu-jmeni-V-miru-to-nema-obdoby-po-cely-novovek-varuje-kandidat-ceskych-vlastencu-na-Hrad-698069 […]

Vladimír Kusyn 02/04/2022 - 18:37

Já trochu odbočím z těch stupidních komentářů ! Napadat jeden druhého za to, že jeden je komunista a druhý podle psaní asi fašista, se tady moc zbytečně prezentuje . Každý má svůj názor a pokud ho nabízí ke přečtení dalším, je přece jen chvályhodné. KSČM je za zenitem a návrat bude dlouhodobý ! Musí mít novou členskou základnu a to myslím hlavně věkově. V ÚV taky už asi nejsou lidé, co mají nějaké perspektívní vize a tak jen opakují, co někde vyčetli od Karla Marxe a Bedřicha Engelse ! Lenina raději nepřipomínat – byl to despota a Naděžda Krupská byla jeho hospodyně a milenka . Nebyli manželé a to není vzorný příklad rodiny do společnosti . Vasil’ Bil’ak taky vzor komunisty nebyl ! Kusyn Vladimír , dnes penzista ! Ostrava !!!

Josef 31/03/2022 - 08:25

Na Seznamu i na Idnes vládne tvrdá cenzůra . Dávají se tam půlroční i trvalé bany za názor.

fronda 01/04/2022 - 01:20

To je svoboda jak řemen.

Yurri Simon 30/03/2022 - 22:40

No tvl.. v Evropě se válčí, jako naposledy v pětačtyřicitátým, a tahle hvězda má starosti, že by jí je jeden záviděl.. 🙂 Kolik že to mají komouši aktuální preference – 0,9%..? 🙂

Vladimír Kusyn 02/04/2022 - 21:01

A co Yvetka Simonová ? Já jsem s ní vystupoval ! Hodně koncertů ! Dobře přes Pragokoncert finančně situovány a Milan Chladil, pak zkusil Dunaj ! Letěl dobře ! Jen Concordia chtěla hodně za transport ! Supraphon se podílel !

Emil Novák 30/03/2022 - 19:24

Nemuselo se to stát. Konflikt na Ukrajině zavinili USA, NATO, EU, za Českou republiku pak profašistická vláda Petra Fialy.

ne68 30/03/2022 - 19:43

Soudruhu Emile, doporučuji ti nějakou psychiatrickou léčbu! Rus rozpoutal nesmyslnou válku, vraždí civilisty (protože jeho armáda je neschopná) ničí infrastrukturu, bombarduje obytné čtvrti, vyhnal ze země již 4 miliony civilních obyvatel…..nesnažte se svádět ruské válečné zločiny na někoho jiného..

rosemil71 30/03/2022 - 19:59

Jak to víte?Z ČT?

Yurri Simon 30/03/2022 - 22:37

Vy jste na drogách, nebo jste od 24.2. v hibernaci..? Nebo jste komouš, to by vše vysvětlovalo ovšem….

fronda 01/04/2022 - 01:20

Někdo tady byl v hibernaci od puče v roce 2014 do 24.2.2022.

williks2 31/03/2022 - 00:20

To jste se nějak netrefil s tou “agresí”. Pletete si války USA se světem, kde jejich strategií je v první řadě zrušit infrastrukturu, vraždit civilisty, bombardovat všechno. Díky srabacké hrdinnosti ukrajinských gardistů, kteří se schovávají ve městech mezi civilisty a tím je vystavují obrovskému nebezpečí, jsou oběti i na civilistech. Vám asi unikla jedna věc. Ukrajina je ve válečném stavu již od roku 2015. Nevíte to, nebo nechcete to vědět, protože nějaký ukrajinský chytrolín prostě řekl, že jsou na Donbase extrémisti a tím to zvadlo. Museli je přece “umravnit” tak je tam prostě šli bombardovat, ostřelovat a pozabíjet (14 000 civilistů včetně dětí). Pro vás je to normální likvidovat “děti – extrémisty”, jejich rodiče i prarodiče. Oni jen nechtěli mít nic společného s rostoucím nacismem v západní části Ukrajiny. Ale to vás taky nebere. Že tam nosí na vlajkách haknkrajce, hajlují to je “demokratické”. To je něco jiného, to nemá s nacismem v první polovině 20. století nic společného, jen takový malý detail. Tenkrát také rostl nacismus, hajlovalo se a nosili se na vlajkách haknkrajce. Jo a ještě ta správná “ideologie”. “Jeden stát, jeden národ, jeden svět”. “Sláva Ukrajině”.

Josef Kořínek 30/03/2022 - 17:49

Paní Konečná, radit této vládě nemá cenu. Důležité je zbavit se jí, K tomu je třeba přesvědčit voliče, lidi všeobecně užitečné práce, rozhodně ne takové ty hlupáčky, předvádějící v Halonovinách příchylnost k vládě národní zkázy.

Velký Max 30/03/2022 - 18:11

Tato vláda není sice absolutně mým šálkem čaje, ale vzešla že svobodných demokratických voleb.,pouze blbec to ignoruje. Jistě neprivilegovsni lidé potřebují příslušnou partaj, která je bude hájit, pokud si výše uvedení blbci myslí, že tak může činit ANO, o KSČM raději nemluvě, pak jim nepomůže ani svěcená voda…

rosemil71 30/03/2022 - 20:02

Trošku pozapomínáte na pětatřicetikoalici.Jen za tuto cenu vládnou právě ti,kteří vládnou.Ale uznávám,že je to bohužel legální.

fronda 01/04/2022 - 01:19

Po Majdanu se na svobodné demokratické volby nehraje.

svaty_vaclav 30/03/2022 - 16:52

Na Slovensku je to stejné jako v ČR.
„Pšenice z našich sýpek masově vlaky uniká do Německa.“ Na Slovensku nevyloučili hladomor.
Prostřednictvím svých sociálních sítí se slovenský soudce a politik Štefan Harabin obrátil na vládu země s výzvou o regulaci vývozu obilovin ze Slovenska v době enormního zdražování základních potravin.
Prudké zvyšování cen odůvodňuje vývozem slovenských obilovin do Německa. Autor přitom připomíná, že už na začátku března byl v Maďarsku schválen zákaz vývozu základních obilnin.
„Orbán přitom již 7. března 2022 zavedl v Maďarsku absolutní zákaz vývozu pšenice,“ podotýká politik.
Nabízí tedy v době nedostatku pšenice na místním trhu se zamyslet o podobných zásazích do slovenské ekonomiky za účelem podpory vnitřního trhu, ale především spotřebitele. Ve své výzvě odkazuje na Milana Lapšanského ze Slovenského svazu pekařů, cukrářů a těstovinářů, jehož příslušníci jsou odhodláni vyrábět své zboží z místní pšenice.
„Milan Lapšanský ze Slovenského svazu pekařů, cukrářů a těstovinářů tvrdí, že naši pekaři chtějí využívat slovenskou pšenici. Problém vidí v tom, že pšenice z našich sýpek najednou záhadným způsobem vlaky masově uniká do Německa. Oproti Němcům jsou snad slovenští občané pod-Lidé, nižší rasa?“ rozčiluje se Harabin. „Čeká nás hladomor?“ táže se politik.

Velký Max 30/03/2022 - 18:21

Sděl nám z čeho si to Vyskočí zkopíroval. Ten hladomor v Evropě naposledy na Ukrajině režíroval Kreml v letech třicátých věku minulého. Piš dál skvělé přispívá k přechodu KSČM do skutečně moderní partaje.?

Saša Morozov 30/03/2022 - 13:55

Soudružko Konečná,Vy,KSČM a moje tchýně můžete všechno-ale všichni na Vás kašlou.Kdy už si to konečně uvědomíte??????????????????

Vloch 30/03/2022 - 12:29

Ó, hulvát svaty_vaclav ani dnes nezaspal. Gratuluji k tomu, že i díky jeho příspěvků se počet pomatených bolševiků ztenčují. Pod jedno procento. Soudruhu bolševický hulváte piš dále. Ani si neuvědomuješ, jak k očistě společnosti svými příspěvky přispíváš. Děkuji!

Vloch 30/03/2022 - 12:29

Ó, hulvát svaty_vaclav ani dnes nezaspal. Gratuluji k tomu, že i díky jeho příspěvků se počet pomatených bolševiků ztenčují. Pod jedno procento. Soudruhu bolševický hulváte piš dále. Ani si neuvědomuješ, jak k očistě společnosti svými příspěvky přispíváš. Děkuji!

rosemil71 30/03/2022 - 20:05

Kolikrát to sem chceš ještě napsat?Budeš asi kapánek mešuge.

Velký Max 30/03/2022 - 10:13

Pokud si K.K. myslí, že v odborových orgánech daných složek je poptávka na jednání s KSČM pak je trochu mimo mísu prostě z jiného světa,případně z Bruselu…

svaty_vaclav 30/03/2022 - 10:53

Velký Max, my ti to opravdu věříme, že blba jen nepředstíráš. Co o tobě ještě napsat Velký Max? Snad ještě jenom to, že my ti to opravdu věříme, že blba jen nepředstíráš. Já vím že se opakuji, ale to je maximum co se k tobě dá sdělit Velký Max.

Vloch 30/03/2022 - 12:26

Ó, hulvát svaty_vaclav ani dnes nezaspal. Gratuluji k tomu, že i díky jeho příspěvků se počet pomatených bolševiků ztenčují. Pod jedno procento. Soudruhu bolševický hulváte piš dále. Ani si neuvědomuješ, jak k očistě společnosti svými příspěvky přispíváš. Děkuji!

Komentáře jsou uzavřeny.

Nasepravda.cz 2023. Všechna práva vyhrazena. Vydavatel: Futura, a.s.