Výtvarnice Horská: Každý máme možnost volby. Volme cestu přes srdce!

od redakce

Život každého z nás je jedinečný a neopakovatelný. Naše cesta životem je v neustálém kolotoči za sebou jdoucích rozhodnutí – co bude dál? Kudy jít? Takto se zamýšlí malířka, grafička a pedagožka PaedDr. Hana Horská z Moravské Třebové. Své poselství předává nejen voličům a voličkám, o jejichž přízeň se nyní uchází jako kandidátka do Zastupitelstva Pardubického kraje za levicovou koalici STAČILO!, ale obecně všem lidem.

»Náš mozek, naše ego nám programuje cestu podle našich zkušeností, podle pravidel daných společností. Ale my máme v daném okamžiku možnost volby, můžeme volit svou cestu přes naše srdce. Jsme stvořeni k tvoření každého okamžiku, jde o vědomou možnost vytvoření nové kvality života.« Je přesvědčena, že na nás záleží, jaká bude budoucnost jednoho každého z nás i všech, celé společnosti.

Hana Horská je nejen aktivní umělkyní s velkou invencí, ale také komunální i někdejší krajskou političkou s mnohaletou zkušeností. Je členkou Zastupitelstva města Moravská Třebová a předsedkyní finančního výboru.

S jedním ze svých obrazů, které tvoří originálním způsobem s využitím počítačových programů, se vyfotografovala společně
s europoslankyní Kateřinou Konečnou. Obraz nese název Voda a Horská jej darovala Konečné na letošním srpnovém setkání na zemské hranici na Lázku jako výraz úcty a obdivu k této političce. Sama autorka ke své grafice řekla, že znázorňuje vodu jako ženu, která je nositelkou života a má obrovskou sílu měnit život kolem nás i v nás. A o této změně je dnešní doba.
Horská svá díla vystavovala na desítkách výstav v České republice i v zahraničí. Byla mnohokrát nominována do soutěže Žena Pardubického kraje i Ocenění Žena roku. Stojí také za vznikem ojedinělé mezinárodní výtvarné soutěže pro mládež s názvem Pod modrou oblohou, která propojuje výtvarnou výchovu a práci s počítačem. Zcela unikátní soutěž ocenil i zakladatel firmy Microsoft Bill Gates.

(mh)
FOTO – archiv H. HORSKÉ

Přečtěte si další články

1 komentář

SV SLOVO VOLIČÚ 18/09/2024 - 13:22

Paní s výtvarnice fotit se s předsedkyní,která prý tady nařídila zabíjet diskusi bobrikem mlčení to by fakt do budoucnosti NESTAČILO,

Odpovědět

Zanechat komentář

Nasepravda.cz 2023. Všechna práva vyhrazena. Vydavatel: Futura, a.s.