Pokračuje expanze zetorů na indický trh

od redakce

Brněnská společnost Zetor Tractors, a. s., pokračuje v expanzi na indický trh. Minulý týden představila tato česká firma na veletrhu CII Agro Tech India 2022 v indickém Chandigarhu nové traktory pro tamní trh a potřeby místních zemědělců. Na jejich vývoji spolupracoval Zetor se společností VST Tillers Tractors Ltd., tedy s tradičním indickým výrobcem traktorů.

Nové modely o výkonu 45 a 50 koní se budou na indickém trhu prodávat pod společnou značkou VST ZETOR a byly navrženy přesně pro potřeby místních farmářů. Jde o spolehlivé a odolné stroje, jejichž základ je výkonný motor vlastní výroby. Jednoduché ovládání a krátký poloměr otáčení umožnuje novým traktorům vykonávat širokou škálu pracovních úkolů i ve ztížených pracovních podmínkách.

»Vývoj traktoru se neodehrával v úplně jednoduché době. Pandemie Covid-19 a restrikce, omezení a narušení globálního trhu byly pro nás všechny výzvou. Ale i díky profesionálnímu přístupu partnerů z VST se nám podařilo tyto překážky překonat a vytvořit stroj, který má všechny předpoklady k tomu, aby byl úspěšný. V uplynulých týdnech všechny prototypy v našem výrobním a vývojovém centru v Brně splnily testy. Očekáváme, že první traktory si zákazníci převezmou příští rok,« uvedl Róbert Harman, výkonný ředitel společnosti Zetor Tractors, a. s., který odhalil obě novinky společně s Antonym Cherukarou, výkonným ředitelem VST Tillers Tractors Ltd.

Společnost VST byla založena v roce 1967, ale její historie sahá do roku 1911. Je to průkopník v oboru motorových kultivátorů v Indii a jejich největší výrobce. Vyrábí také traktory a další zemědělské nástroje. Celosvětově působí ve více než 20 zemích v Asii, Evropě a Afriky. Od 60. let minulého století vyvezl Zetor do Indie tisíce brněnských traktorů. Následovalo několik partnerství s místními výrobci formou licenčních smluv nebo společných podniků. Jen mezi roky 1970 až 1990 takto vyjelo z bran indických továren přes 60 000 traktorů. Od roku 2014 je Zetor zastoupen na indickém trhu dceřinou společností Zetor India Private Limited.

(vž)

Přečtěte si další články

Nasepravda.cz 2023. Všechna práva vyhrazena. Vydavatel: Futura, a.s.